Αφιερώστε μας λίγο χρόνο, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις για το διαδικτυακό μας τόπο.

 

Ποιός ο λόγος της επίσκεψης σας στο διαδικτυακό τόπο της Συντήρησης Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης

 

Βρήκατε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη Συντήρηση Έργων Τέχνης κατά την επίσκεψή σας;

 

Ποια είναι η άποψη σας για το περιεχόμενο και το σχεδιασμό των διαδραστικών εκθεμάτων(παιχνίδια, animation);

 

Ποια είναι η γνώμη σας για το σχεδιασμό και το περιεχόμενο της ψηφιακής έκθεσης για τη συντήρηση – ενότητα Έκθεση;

 

Ποια είναι η γνώμη σας σας για το σχεδιασμό και το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής ενότητας Συντήρηση για παιδιά;

 

Βρήκατε εύκολη την πρόσβαση και περιήγηση σας στο σύνολο του περιεχομένου;

 

Τι άλλο θα θέλατε να δείτε στον διαδικτυακό τόπο για τη Συντήρηση Έργων Τέχνης;

 

Ευχαριστούμε για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μας!

Νέα

10.04.2022
Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάζεται με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη, από 10 έως 16 Οκτωβρίου 2022. H Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου συμμετέχει με δύο δράσεις:Ομιλία για το ευρύ κοινό του Καθηγητή Peter Vandenabeele, του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γάνδης, με θέμα τη συνεισφορά των θετικών επιστημών στη συντήρηση έργων τέχνης, καθώς και μία μικρή παρουσίαση της συνεργασίας των δύο ευρωπαϊκών φορέων (Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και Πανεπιστήμιο Γάνδης).Τόπος: Αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, Λεωφ. Βασ. Κων/νου 50, ΑθήναΗμ/νια και ώρα: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 12.00Ψηφιακή προβολή της συμβολής της Διεύθυνσης Συντήρησης της Εθνικής Πινακοθήκης στη νέα εποχή του Μουσείου μέσα από μία σύντομη ενημερωτική βίντεο-προβολή, που θα αναρτηθεί στα κανάλια επικοινωνίας των διοργανωτών (ΔΣΑΝΜ, ΣΣΑΕΤΕ, ICOM Ελληνικό Τμήμα) και της ΕΠΜΑΣ.Αναλυτικό πρόγραμμα στο https://www.ssaette.gr/european-dayΑκολουθήστε τις ψηφιακές δράσεις στοhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100066961194821και στοhttps://www.youtube.com/channel/UCLx7u1OWG1gkrIDFYXURUgQ

Διεύθυνση Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης

 Προϊστάμενος:

Η Διεύθυνση Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης (ΔΣΑΕΤ) της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου συστήθηκε το 1990 με αντικείμενο τη προληπτική και ενεργό προστασία των έργων τέχνης της ΕΠΜΑΣ, και παράλληλα την εφαρμογή και ανάπτυξη νέων μεθόδων μελέτης, ανάλυσης και επέμβασης.
  
Σήμερα η Διεύθυνση περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
Α) Εργαστήριο Συντήρησης Ζωγραφικών Έργων Τέχνης σε ύφασμα και ξύλο
Β) Εργαστήριο Συντήρησης έργων τέχνης σε χαρτί
Γ) Εργαστήριο Συντήρησης έργων γλυπτικής
Δ) Εργαστήριο Φυσικοχημικών Ερευνών.
 
Η Δ/νσης ΣΑΕΤ έχει μόνιμες συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος όπως με: α) το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser (από το 1990) με το οποίο έχει συνυπογράψει σύμφωνο συνεργασίας, β) το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, γ) τον τομέα Οικολογίας και Ταξινόμησης του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ κ.α.
 
 
Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων έχει συνεργασθεί με δεκάδες πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.
 
 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ